Skip to content

SponsorsResultatenKalender 2024Foto's & filmpjesMijn teamIn de mediaContact

Race 8 Gk4 Mariembourg

Karting des Fagnes, Mariembourg

Gisteren werd de een na laatste ronde van de @gk4kartseries op @karting.des.fagnes gereden.

Racedag:
Dit weekend was het weer tijd voor een sprint format dat houd in:
1 vrije training, kwalificatie, race 1 en race 2. En het gemiddelde van race 1&2 werd mijn startpositie voor de finale.

Vrije training:
Ik begon de dag met een 2de tijd, de baan was nog erg vochtig dus er was weinig grip.

Kwalificatie:
Ik kwalificeerde mij als 1ste. Met 0.2 tienden los op de nummer 2, best netjes dus.

Race 1:
Ik mocht dus vanaf positie 1 vertrekken, bij de start behield ik p1. Alleen later gingen we heel veel battlen en daardoor verloor ik 2 posities, ik kwam dus als 3de over de finish.

Race 2:
Doordat ik in race 1 als derde eindigde moest ik vanaf plek 3 in race 2 starten. Bij de start behield ik weer mijn positie. In de race merkte ik dat ik echt heel veel verloor in de bochten en ik kon de nummer 1&2 echt niet bijhouden. Ik eindigde deze race als 5de. Na de race gingen ze kijken wat er aan de hand was. Helaas, mijn spoorstang stond een beetje scheef en mijn rechter voorband ook. Daardoor verloor ik dus heel veel in de bochten. Gelukkig was de kart daarna weer helemaal heel voor de finale!

Finale:
P4 was mijn startpositie. Doordat er in rondje 3 een kleine crash naast mij plaatsvond, verloren we de aansluiting aan de nummers 1&2. Het werd dus een strijd voor het podium, met welliefst 7 rijders die voor p3 vochten. Jammer genoeg kwam ik als 4de over de lijn met 0.058 op p3. Het verschil tussen de nummer 3 en 10 was maar 0.7 tienden. Het was dus een echte fotofinish met 7 rijders!

In het kampioenschap sta ik nu als 5de, met 11 punten achter de nummer 1. Met nog maar 1 wedstrijd te gaan is het dus heel spannend wie er kampioen gaat worden!🏁 Wel heb ik het Ladys kampioenschap al binnen🏆